O nama

Punionica tvrtke Naturalis d.o.o. u kojoj se puni prirodna izvorska voda Cetina smještena je u samom srcu netaknute prirode Parka prirode Dinara, u naselju Civljane.

Tvrtka Naturalis d.o.o. osnovana je u ožujku 2002. godine i danas je u stopostotnom privatnom hrvatskom vlasništvu.

Temeljna misija tvrtke je proizvodnja kvalitetnog i zdravstveno ispravnog proizvoda uz zadovoljavanje zahtjeva kupaca, učinkovito korištenje sredstava te razvoj sustava upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane uz provedbu mjera koje osiguravaju smanjivanje negativnog utjecaja na okoliš.

Briga oko kvalitete i sigurnosti vode naša je svakodnevica. U punionici vode Cetina poslujemo sukladno sustavu upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane HACCP te normama ISO 9001 i IFS.

Certifikat IFS | Certifikat HACCP

Česta pitanja

Drago nam je da želite znati više o našoj vodi iz Parka prirode, stoga smo vam pripremili odgovore na česta pitanja. Na dodatna pitanja ćemo rado odgovoriti pa nam se slobodno obratite upitom.

Iako prirodna izvorska voda Cetina dijeli ime s tom predivnom rijekom, ona nije voda iz rijeke i njenog izvora. Prirodna izvorska voda Cetina na naše stolove dolazi iz zaštićenog bunara s dubine od 80 metara, nedaleko od same punionice, i u tom procesu nije ničime tretirana te u potpunosti ostaje prirodna i autentična.

Cetina se puni izravno u boce na izvoru podno Dinare, neposredno kraj punionice, u svom prirodnom stanju, iz vodonosnog ležišta zaštićenog od svakog onečišćenja, i nije podvrgnuta niti jednom postupku obrade.

Netaknuta priroda i zaštita koju joj pruža Dinara jamstvo su čistoće i svježine prirodne izvorske vode Cetina što iz dana u dan, stalnim analizama i nadzorom, potvrđuje i struka.

Prirodnu izvorsku vodu Cetina puni i distribuira tvrtka Naturalis d.o.o. koja je u 100% hrvatskom vlasništvu.

Nakon provedenog godišnjeg istraživanja, a radi dodjeljivanja kategorije “prirodna izvorska voda”, Zavod za javno zdravstvo donio je mišljenje prema kojem je Cetina okarakterizirana kao niskomineralna izvorska voda sa stalnim vrijednostima aniona i kationa bez obzira na promjenu hidroloških uvjeta. Prema mišljenju ZZJZ-a najveću vrijednost vodi Cetini daje odsutnost svih ispitivanih onečišćivača, što ukazuje na izuzetno dobru prirodnu zaštitu vodonosnika. Uz to, rezultati mikrobiološke analize dokazuju izuzetnu čistoću vode, a time i njenu zdravstvenu ispravnost.

Naši tehnolozi u internom laboratoriju svakodnevno analiziraju gotov proizvod, a Nastavni zavod za javno zdravstvo Split, kao ovlašteni laboratorij, redovito uzima uzorke i kontrolira sastav vode koju punimo u boce.

Vodu trebamo svaki dan. Ona predstavlja osnovu života jer doprinosi normalnom odvijanju naših tjelesnih i mentalnih funkcija. Pored toga, potrebna je u održavanju normalne regulacije tjelesne temperature. Ovi zdravstveni učinci vode postižu se konzumiranjem najmanje 2 litre vode dnevno, iz svih izvora.

Prema Europskoj agenciji za sigurnost hrane (EFSA), referentan dnevni unos vode za osobe, koje su umjereno tjelesno aktivne i koje žive u umjerenim temperaturnim uvjetima, iznosi 2 litre za žene i 2.5 litre za muškarce. Ova količina odnosi se na vodu iz svih izvora – iz hrane i napitaka. Smatra se da hranom unesemo oko 20% ove količine, a napitcima oko 80%. To znači da bi žene iz napitaka dnevno trebale osigurati oko 1.6 l vode, a muškarci oko 2 l vode. Dakle 8 do 10 čaša od 2 decilitra. I u sklopu te količine, upravo bi pitka voda trebala biti zastupljena više od ijednog drugog napitka. Odabirom vode kao glavnog napitka kojim ćemo tijekom dana utažiti žeđ, pozitivno utječemo i na kontrolu tjelesne težine.

Prema Europskoj agenciji za sigurnost hrane (EFSA), referentan dnevni unos vode za osobe, koje su umjereno tjelesno aktivne i koje žive u umjerenim temperaturnim uvjetima, iznosi 2 litre za žene i 2.5 litre za muškarce. Ova količina odnosi se na vodu iz svih izvora – iz hrane i napitaka. Smatra se da hranom unesemo oko 20 % ove količine, a napitcima oko 80 %. To znači da bi žene iz napitaka dnevno trebale osigurati oko 1.6 l vode, a muškarci oko 2 l vode. Dakle 8 do 10 čaša od 2 decilitra. I u sklopu te količine, upravo bi pitka voda trebala biti zastupljena više od ijednog drugog napitka. Odabirom vode, kao glavnog napitka kojim ćemo tijekom dana tažiti žeđ, smanjujemo rizik prevelike konzumacije šećera i ostalih sastojaka koji se nalaze u osvježavajućim pićima, što pored pozitivnog utjecaja na kontrolu tjelesne težine, također smanjuje i rizik nastanka karijesa.

Odgovarajući unos vode jedan je od ključnih čimbenika za zdravlje starijih osoba. Voda zaslužuje posebnu pažnju u životu seniora, jer doprinosi normalnom odvijanju i tjelesnih i kognitivnih funkcija te održavanju normalne termoregulacije.

Dnevno je starijim osobama, koje žive uglavnom sjedilačkim načinom života u umjerenim temperaturnim uvjetima, potrebno unijeti 2 litre vode iz svih izvora (hrane i napitaka). No, kako je osjećaj žeđi kod starijih osoba često slabije izražen, kao što su i skloni manjoj konzumaciji voća i povrća (u kojima je voda prirodno prisutna u značajnijoj mjeri), preporučeno je dnevno popiti barem 1.5 l vode, dakle oko 8 čaša od 2 decilitra.

Također, starijima je bolje unositi manje količine vode tijekom cijelog dana, umjesto pijenja većih količina odjednom. Praktičan alat je imati bocu s vodom, čime imamo bolji uvid o konzumiranoj količini.

O dostatnom unosu vode treba razmišljati nekoliko sati prije same tjelesne aktivnosti jer je dobra hidratacija jedan od ključnih faktora uspješne sportske izvedbe. Tjelesni se napor teže izdrži ako tijelo u početku nije u dobrom statusu hidratacije. Pijenje prirodne izvorske vode Cetine tijekom dana, a osobito par sati uoči same aktivnosti, dobra je startna pozicija za aktivni životni stil u svakoj dobi.

PUNI, PROIZVODI I DISTRIBUIRA

ADRESA

Naturalis d.o.o. Ivetići 1 22310 Civljane, Hrvatska

TELEFON

+385 21 660 620

E-MAIL

info@cetina.hr

DISTRIBUCIJA VELIKA GORICA

ADRESA

Vukomerička 1,
10410 Velika Gorica, Hrvatska

TELEFON

+385 1 6252 300

E-MAIL

info@cetina.hr

BESPLATNI INFO TELEFON

0800 600 608

Gdje kupiti cetinu?

Prirodnu izvorsku vodu Cetinu pronađite u trgovačkim lancima dm-drogerie markt // Jedinstvo // Kaufland Hrvatska // Konzum // KTC // Stanić diskonti // Kupovina // Makro // Metro Cash & Carry // NTL (Bakmaz, Boso, Studenac, Trgostil) // Retineo // Sarag // Spar Hrvatska // Tommy // Ultra Gros (Bure, Decentia, Dinova Diona, La-vor trade, Lorenco, Mlin i pekare, Patričar, PPK-Bjelovar, Ribola, Strahinjčica, Vrutak) i na benzinskim postajama Crodux // INA // Lukoil // Petrol // Tifon // Shell

Javite nam se na info@cetina.hr ili nazovite BESPLATNI INFO TELEFON 0800 600 608. Poruku nam možete poslati i na društvenim mrežama.